Updates


不放棄的瑜珈運動

不放棄的瑜珈運動1我係一名兼職瑜珈導師,一直都有練習瑜珈,上年11月中因為一次同老師練習,不小心跌傷引致兩隻腳骨裂,雖然不是什麼嚴重,但仍然要半年時間才康復。康復之後又不可以做太多運動,初時十分之唔開心,成日喊,還記得每次返工時因為腳痛需要好多時間才可以到車站,但幸好身邊好多朋友鼓勵我,與及有一個愛錫我既媽媽照顧我。不放棄的瑜珈運動4起初好想放棄,但每次見到朋友放瑜珈相怎樣練習,令我有一個積極既心,過左3個月之後開始可以做輕微拉筋,之後由這個時間,慢慢開始繼續我嘅瑜珈,後來到左第5個月之後,突然收到訊息叫我去教瑜珈,我就由個段時間開始實現自己理想。不放棄的瑜珈運動3一邊教瑜珈一邊自己努力再去練習,初時教瑜珈都有少少困難因為腳剛剛痊癒,所以諗到再椅子上做瑜珈拉筋,就算受傷亦可以做運動,而且每次教學生時,都會鼓勵大家唔好放棄就會成功。不放棄的瑜珈運動6636

更多:
Fitz.hk Facebook專頁
瑜伽能帶領你從生活到心深處
新手必學的瑜珈8式
Fitz Yoga 瑜珈

The following two tabs change content below.
Catherine Woo

Catherine Woo

我係一個熱愛瑜珈既人,瑜珈可以令我放鬆,開心,健康,而且還可以陪養恆心。由五年前開始已經喜歡瑜珈這種運動,最初嘗試既時候做唔到,但後黍逐漸做到,開始慢慢喜歡,而且還下定決心用左一年時間考瑜珈導師
Catherine Woo

Latest posts by Catherine Woo (see all)

Get Moving