HNR#例三2.0 將會以十八區進行定位,每月都會去到唔到地區,將街跑、體能訓練融為一體,務求喺夜跑當中,都能夠提升速度及體能。假如你從來未參加過HNR跑步團,唔緊要,我哋每個月都會以「循序漸進」式提升里數,適合唔想跑得太chur,但又可以見到自己進步嘅你! 或者你係一個路癡,或者你只會跑運動場圈,就等我地帶你去體驗不同路段嘅「刺激感」。

** 立即報名 **
(或到下面填寫資料)

#例三2.0 新玩法

每月在一個固定的地點集合,再以雙腿探索該區。每課均有10-15分鐘體能訓練。

三月份集合地點為荔枝角體育館,位處於美孚地鐵站附近,臨近港鐵荃灣線及西鐵線,該區平路為主的路線並不多,但優點就是較多上、落斜,適合於休季期進行不同形式的訓練 (例:斜路、體能、技術性訓練)。

3月份例三集合地點:荔枝角公園體育館

3月份例三內容

集合地點及時間 距離 夜跑內容 體能內容
3月6日 (三) 荔枝角體育館
7:15pm
3km 貨櫃碼頭夜景 Fitness relay
體能接力
3月13日 (三) 荔枝角體育館
7:15pm
6km 華景山莊(半段)
Circuit Training
循環訓練
3月20日 (三) 荔枝角體育館
7:15pm
8km 昂船洲大橋 H.I.I.T
體能訓練

集合地點: 荔枝角公園體育館 位置圖


報名

HNR出戰渣馬,團長李盛成功 sub-3 成為千金先生

HNR 跑步團隊

2017年1月19日,係 HNR 舉行第一次夜跑。我哋嘅理念係本著開心跑步為首要目的,歡迎新手老手任何程度朋友參加,當你一星期五日返工已經好大壓力嘅時候,我哋嘅跑步訓練希望帶比大家嘅唔係壓力,而希望你係會更期待下一個星期再次嚟一齊跑步,帶比大家一個放鬆嘅晚上。

HNR 跑步團隊 Facebook 專頁
HNR 攻與跑 Facebook 群組

廣告
HNR Running Team
喺沉悶嘅跑步當中,為大家找出每星期堅持跑步的理由! 可能你會覺得,跑步係一件好悶嘅事,其實我哋都有相同感受! 不過當我哋試過有30、40人一齊係尖沙咀市區,左穿右插咁跑步,跑步就可以成為樂趣!