#例三2.0

以18區定位,每月份去到唔到地區,將街跑 & 體能融為一體,務求係 Fun run 當中,都能夠提升跑步速度+體能。假如你從來未參加過我地,唔緊要。我地每個月都會以「循序漸進」式提升里數,適合唔想跑得太 chur,但又可以見到自己進步嘅你! 或者你係一個路癡,或者你只會跑運動場圈,就等我地帶你去體驗不同路段嘅「刺激感」。

5月集合及解散地點

日期: 15、22、29/5 (三)
地點: 維園停車場 (近天后入口)
時間: 7:15pm

維多利亞公園,位處於天后及銅鑼灣地鐵站中間。雖然是鬧市的中心,但附近很多路線都平坦寬闊,而且有小山丘 (寶馬山),適合於休季期進行不同形式的訓練 (例: 斜路、體能、技術性訓練)。


訓練強度

★★★/5★

行李寄存

HNR專用行李寄存車

夜跑內容

 

日期 主題 內容
5月15日 (三) 氹氹轉 遊維園 5km + Circuiting training
5月22日 (三) 快閃主場之利 (大球場、跑馬地) 5km + Fitness relay 體能接力
5月29日 (三) 勵德邨之探索 4km + H.I.I.T

報名

HNR跑步團隊 Facebook 專頁

廣告
HNR Running Team
喺沉悶嘅跑步當中,為大家找出每星期堅持跑步的理由! 可能你會覺得,跑步係一件好悶嘅事,其實我哋都有相同感受! 不過當我哋試過有30、40人一齊係尖沙咀市區,左穿右插咁跑步,跑步就可以成為樂趣!