一對用來做運動無線藍牙耳機,最緊要係乜? 除咗音色靚,又可隨時聽到環境聲音,最緊要係唔會輕易甩! Jabra 新推出嘅 Elite Active 75t,標榜體積比上一代小22%,更在全球掃描數千耳朵再設計出最佳耳機形狀,真係咁犀利?

我哋同測試專員 WingLeung 即刻搵對返嚟,做咗個簡單跳繩實測,一齊去片!

實測結果

就算出汗,跑步、跳繩都無問題,藍牙連接亦相當穩定,HearThrough 功能亦非常有用。詳細就睇片啦!

有興趣嘅朋友,可以參考埋以下官方介紹:

Jabra Elite Active 75t 無線藍牙耳機

無論在室內做運動,或是戶外散步跑步,一對富有色彩的真無線運動耳機是不可或缺! 為締造躍動生活風格而設的真無線防水耳機 Jabra Elite Active 75t 在這個夏季推出包括薄荷綠、磚紅及海軍藍等超級時尚顏色,讓你可載著耳機通話和聆聽自己至愛歌手的音樂。

年初在 CES 推出的 Jabra Elite Active 75t,體積比上一代小22%。同時,Jabra 更在全球進行數千耳朵的掃描以創建最佳的耳機形狀,務求提供最舒適的耳機佩戴體驗。Jabra Elite Active 75t 防水防塵,續航力高達28小時,而且採用特殊塗層,確保安全主動貼合。

另外,最佳的耳機形狀及大小提供頂及被動式降噪效果,為用家沉浸於音樂及通話中,用家亦可以使用 HearThrough 功能,在需要時收取外間聲音,在室外時特別有用,讓用家留意周邊的車輛和突發事情。

Jabra MySound 及 MyControls

Jabra 宣布由2020年6月,所有 Elite Active 75t及 Elite 75t 版本會配備 MySound (利用自動化聽力測試來提供更佳音效體驗) 及 MyControls(透過 Jabra Sound+ 應用程式來自訂耳機按鈕)。對於熱愛音樂的用家,MyControls 可以將用來控制播放上一首及下一首曲目的功能 (預設在左邊耳機按鈕) 移到右邊耳機按鈕。而著重於通話方面的用家,則可以將靜音及側聽開關功能移動右邊耳機按鈕。 當用家做完運動後,可直接帶著富有色彩的耳機到浴室,耳機配備 IP57 防水防塵,讓你安心全天候使用。

銷售詳情

Jabra Elite Active 75t 建議售價為 HK$1,599,提供海軍藍、薄荷綠、及磚紅色可供選擇。其中,海軍藍已率先上市,而薄荷綠及磚紅色已於5月25日開始發售。

Jabra 香港網站
WING LEUNG’S BLOG 2.0

Fitz 編輯部
我哋坐唔定、無時停,唔做運動唔舒服! 只要係有用知識、重要資訊,以至好玩話題,Fitz都會全力搜羅,同時鼓勵「郁民」齊齊參與,打造一個開放嘅運動生活資訊平台。