1400v6 男裝

New Balance 適合中長途賽事的1400v6比賽專用跑鞋,自上年TCS紐約馬拉松系列特別版後,今回將為這雙配上 REVlite 回彈中底的跑鞋添加夏日氣息。

1400v6 女裝

最新登場的1400v6男女裝款式用上截然不同的配色,男裝以綠色混黑色的設計,至於女裝以白色為主,大「N」logo則用上淡紫色。跑鞋繼續保留針對競賽的高機能設定,除了 REVlite 回彈中底提供輕量的極致速度感外,跑鞋的流線型能更貼合雙腳,鞋面採用 FantomFit 輕量無縫網料製作,保持跑鞋輕量之餘又能同時發揮支撐、透氣及包裹雙腳三個重要功能,令每一步更有效率,在比賽時隨心所欲發揮訓練時的所學,支援跑手在比賽時締造佳績。

產品特點

  • REVlite 超輕量緩震科技: 在NB多種中底物料中最輕巧,同時提供足夠保護
  • FantomFit 鞋籠: 持續穩定中足,支持雙腳跑過更多公里
  • 透氣網料鞋面: 為雙腳降溫,維持最佳狀態
  • 輕量橡膠大底: 中前掌加入三角形鞋釘,提升抓地力
  • 前後掌高低落差: 10毫米

資料提供: New Balance Hong Kong


更多:
Fitz Facebook專頁
[Nike龍虎榜] 人人都買4% 唔通個個啱著4%
Fitz Running 跑步

其他文章:

廣告
Fitz
我哋坐唔定、無時停,唔做運動唔舒服! 只要係有用知識、重要資訊,以至好玩話題,Fitz都會全力搜羅,同時鼓勵「郁民」齊齊參與,打造一個開放嘅運動生活資訊平台。