亞洲唯一大滿貫賽事,東京馬拉松以低中籤率見稱,2018年一屆更低至7%中籤率! 不過上年連 找數真漢子 亦可以中籤並完成比賽,證明希望在明天。各位唔使絕望,即管入籤碰下運氣!

報名由8月1日香港時間上午9時展開,8月31日下午截止,由於係抽籤機制,所以大會都特別呼籲大家唔使心急,慢慢登記都未遲,以免造成網站大塞車。

東京馬拉松2019

  • 賽事日期
    • 2019年3月3日(週日)
  • 時限
    • 馬拉松: 7小時
    • 10公里: 1小時40分鐘
  • 報名費
    • 馬拉松: 12,800日元 (海外人士)
    • 10公里: 6,700日元 (海外人士)

報名時間

  • 8月1日 (星期三),日本時間上午10時開始 (香港時間9時)
  • 8月31日 (星期五),日本時間下午5時截止 (香港時間下午4時)

報名連結: https://www.marathon.tokyo/

賽道

按圖放大

與去年一樣,沒有任何改動

Fitz 連結: https://fitz.hk/?p=100269

更多:
Fitz Facebook 專頁
[世界六大] 點解人人想跑東京馬拉松?
[找數真漢子] 關於東京馬拉松完走 我想說的是……
Fitz Running 跑步

廣告